Om mig

meVälkommen!

Här skriver jag numera om utbildningspolitik inför valet 2018 för socialdemokraterna i Nyköping. Naturligtvis är jag oberoende i mina tolkningar och naturligtvis är syftet att påverka den lokala debatten.

Bloggen går snart mot sitt tionde år och under tiden har jag hunnit etablerat ett namn i sociala medier.

I grunden är jag analytiker i samhälls- och kulturfrågor med stort intresse av historia och mindre av statskunskap.

Erfarenheter av stort och smått. Leda små som stora barn som att stötta vuxna i betydelse yrkesroller i samhället. Lite spår av en industriarbetare finns i mig liksom det större avtrycket från hantverket i köket. Gift med en kanadensisk inredningsarkitekt och har spenderat några år i Östra Sörmlands styrelse för Hyresgästföreningen. Engagerat mig lokalt även i fotbollsklubben Bissarna — och även bistått människor med livslånga diagnoser som lever kvar i form av att jag är kontaktman åt några personer i Oxelösund.

Den 16 juni 2014 lämnade jag kristdemokraterna och den 12 augusti samma år skickade jag in en medlemsavgiften till socialdemokraterna. I grund och botten ett stort kliv för en arbetargrabb från Charlottenborg i Motala där pappa arbetade på Electrolux. Jag följde med pappa och lyssnade på Olof Palme som besökte ABF i Motala den 3 augusti 1976. Då var jag sex år.

Idag är jag ersättare i Kultur- och fritidsnämnden  i Nyköping (2016-), samt sitter i kyrkofullmäktige (2018-) och även ersättare i kyrkorådet i Nyköping för socialdemokraterna.

Bilden är tagen från 2016 från lokala kaffestället som är mitt favoritställe. Införlivat lite attityd och stil som kommer från studietiden i Norrköping.

E-post till Peter Soilander

[In case of… All publicering på min blogg sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204, och mina åsikter på bloggen rimmar inte alltid med mitt eventuella åtaganden på arbetsmarknaden eller med partipolitik i sakfrågor. De är högst individuella, men ändå färgade av både mina uppdrag och mitt engagemang i samhället. Här prioriterar jag att vara oberoende.]