Det digitala utanförskapet i segregationens skugga

Eftersom jag själv bor i ett miljonprogramsområde lägger jag hellre fokus på lösningen än problemen. Det ligger även i min akademiska utbildning att försöka tänka utanför boxen än innanför. En fördel med mitt bloggande är att förslagen går att använda och är nytänkande.

Föräldrautbildning ät centralt. Det borde vara nästan ett krav eller åtminstone tydligt att jämställdheten fungerar fullt ut. Här är det viktigt att pappor lär sig ta ansvar för uppfostran. Då med moderna sätt att kommunicera.

Digitalisering är viktigt. Här tänker jag på Sydkorea som har en hierarkisk familjestruktur där gaming och e-sport är stort. Att bygga på sin egen dator och lära sig hantera en kraftfull dator är en stor morot. Då i utbyte mot att vara sitt bästa jag i skolan, men den positiva effekten är att fokuset i gänget blir gaming.

Ofta har inte föräldrarna råd. Medan svenska barn lever i digitaliseringens guldålder så växer det digitala utanförskapet i segregationens skugga. Vi ser en tydlig barnfattigdom.

Tänk: massor av tid och känslan av utanförskap. Föräldrarna har inget jobb. De ser sina svenska kamrater ha det mesta i skolan och själva har de möjligtvis utåt sett något, men knappast det senaste.

Föräldrarna är bundna i hederskulturen där de själva måste vara störst först. Deras enda referens är heder, vilket blir lätt tunnsått.

Sedan tycker jag de med hyresrätt ska ha möjlighet till att bilda förening. Att det någonstans blir lagstadgat där förbättringar finns för att stärka den lokala förankringen och ansvaret.

Alltså. Egentligen spelar formen mindre roll. Bara vi stärker gemenskapen och ökar förståelsen för varandra har vi kommit långt.

Har du något att tillägga?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.