Landsbygden behöver fiber

Under semestertider drömmer de flesta om att dra el till stugan, borra en brunn för vattentillgång och numera finns det även strikta processer för hur avlopp ska hanteras på landsbygden.

Samtidigt är bredband allt mer viktigare. Klimatförändringarna bidrar till att alltfler kan semestra hemma istället för att bekosta sig en resa till Spanien eller Thailand.

IP Only lovar på sin hemsida att bygga bredband. För landsbygdsbor är bredband viktigt och en central förutsättning för att de ska vilja bosätta sig på landsbygden.

SVT Nyheter får IP Only kritik av kunderna som vänt sig till ARN på grund av förseningar. Företaget ber om ursäkt för förseningarna och hänvisar till omorganisationer.

Varför inte be lokalbefolkningens entreprenörer om hjälp? Många jobbar inom skogsindustrin och äger stora maskiner som klarar avancerade nedgrävningar av kablar. De ansvarar redan för vägarna.

Då istället för uppfinna hjulet själv. Det kräver också extrem lokal kännedom av trakten för att veta vilket dike som man ska gräva i på grund av andra ledningar.

För de flesta är det viktigt att landsbygden lever. Den är grymt försummad och eftersatt.

Med flera varma somrar att vänta spenderar de flesta svenskar sina varma dagar i sommarstugan. Så kraven kommer att öka i takt med att drömmarna blir fler.

Ja, jag talar i egen sak men också med lokalbefolkningens stöd. Ut mot Kleva gruva har IP Only lovat bredband men lokalbefolkningen tror inte det kommer de närmsta fem åren.

Det handlar också om våra barns framtid. Förväntningar som vi bygger vid deras möte med naturen.

Det blir också lättare att bevaka landsbygden med kameror. Så på så sätt bidrar även fiber till ökad trygghet.

Har du något att tillägga?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.