Tre dagar till rättegången mot A$AP Rocky

Det är spännande tre dagar när artisten A$AP Rocky ska inställa sig i tingsrätten i Stockholm (English). Starten inleds på tisdag kl.09.30 den 30 juli 2019 och kommer hålla på i tre dagar. Alla, inklusive journalister, kommer inte befrias från undersökning av föremål som de tar med sig. Kameror och mobiltelefoner är inte tillåtna i rättssalen, vilket underlättar stigmatisering inför framtiden.

De flesta hårda orden är redan sagda och utgångarna för straffmätningen har diskuterats i media. Nu har även #boycottSweden dykt upp där svenska företag som Hennes och Mauritz, Volvo, IKEA och Spotify ska bortprioriteras.

Annat är också att TMZ pekar ut att offret, som fick en trasig flaska intryckt i armen, har blivit dömd tidigare för misshandel (2016) som han fick böta 500 dollar och 30 timmars samhällsservice. Något som underförstått jämförs med Rockys häktningstid och straffutmätning som riskerar att minst bli två år eller vid grov misshandel 6 år. Plus att offret blivit dömd för mindre narkotikainnehav vid två tillfällen, november 2017 och maj 2018.

TMZ jämför även med artisten G-Easy, en vit rappare, som blev dömd för liknande och var häktad i ett och ett halvt dygn varefter han släpptes på fri fot med bötesbeloppet 9000 dollar och fick dessutom betala rättegångskostnaderna på 10k dollar. Han menar att vita är priviligierade och att det finns rasistiska strukturer i systemet.

TMZ rapporterar också allmänt att svarta rappande män känner sig rädda att resa till Sverige efter vad som har hänt, men också om att Rocky borde åka hem direkt då han är impulsiv och tänker inte så djupt.

Det diskuteras också om president Donald Trump har tillräckligt visat för de svarta samhället genom att agera i försvar för A$AP Rocky. De senaste valkampanjen har ju handlat om de fyra ledamöter i senaten varav två bär slöja.

Nåväl, rättegången kommer ställa mycket mot sin spets. Många argument kommer diskuteras men helt klart är att A$AP Rockys karaktär kommer framträda.

Har du något att tillägga?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.