En bortglömd väg som ingen gått på långa år

Det märks att det är nyhetstorka, semesterförberedelser och smått uppslutning kring Almedalsveckan. Både Rapport 19.30 och Aktuellt 21.00 var en ren och skär kopia. Bland sommarpratarna stod Tony Irving för utläggningen medan Nyamko Sabuni backade från sitt första framträdande.

På Facebook som möjligtvis blivit den största kanalen för politiska utspel trummar samtliga partier ut sitt budskap. Starkast är socialdemokraterna med ihållande budskap om förbättrad välfärd. Socialdemokraterna har också blivit det bästa mittenpartiet som förmår ta ledartröjan i pragmatism. Då genom att ge både C och L vad de önskar.

Bra är att lagstiftningen kring de som får andningshjälp också får LSS. En lättnad för många anhöriga som känner sig svikna trots att de har rätt till stöd.

Svåraste nu för regeringen är finansieringen av flyktingarna som kom 2015. De är inordnade i olika grupper där det finns både välbeställda och marginaliserade.

Många av de ensamkommande hamnar också i kläm med rättvisan, vilket säger en del om att vuxenstöd är viktigt långt upp i åren. Svårigheter möter de som tar sig an dem. Samtidigt vet vi att medierna skyddar deras etnicitet trots att den har viss relevans i åskådarnas ögon.

Just förnekelsen av fakta leder till att sverigedemokraterna kan ta många billiga poäng. Nyamko Sabuni sa senast idag att hon är den första afro-svenska partiledaren.

Att lägga locket på känns inte bra och ger möjlighet till att radikalisering pågår bakom kulisserna mitt framför ögonen på de som driver integrationsfrågan framgångsrikt.

Vem minns inte ”Friends” som anställde mobbarna som skulle bli ”vänner”. Eller som det sker nu, så anställer skolan moralpoliserna för ökad integrering.

Frågan är hur klokt det här är. Ungefär som om makten är blind. Samtidigt finns det fördomar.

Ju fler aktiviteter vi har desto fler möjligheter finns det att få människor att tänka i andra banor. Det är nog vår enda chans.

Det viktigaste är nog inte att allt ska se bra ut som att det verkligen ska bli bra i slutet.

Några nålstick här och där borde räcka för att pysa ut sista unkna luften från en svunnen tid.