Duscha varannan dag för klimatets skull

Idag presenterar socialdemokraterma med europaparlamentartiken Gytte Guteland i spetsen de klimatkrav som de kommer driva i parlamentet.

Framför allt är det utsläpp av mediciner med hormoner som framkallar cancer som behöver lyftas. Även plasten måste dramatiskt minska för att havet inte ska ha mer plast än fisk om 30 år.

Här handlar det om att skapa ett hållbart system för hantering av plaster vilket inte finns i nuläget.

Det bästa med socialdemokraterna när det gäller miljöfrågan är att om vi är övertygade om saken så sker det på momangen.

Sedan är socialdemokrater inte lika bekväma att tala om miljön som att vara verkställande. Men finns det en stark övertygelse för saken är det möjligt eftersom frågan redan har bereds i olika diskussionsforum.

1 maj i Nyköpings arbetarkommun satte miljöfrågan högst på dagordningen. Då vid sidan av den sociala pelaren, där IF Metalls representanter i partiet fick stort utrymme.

Globaliseringen är möjliggjord genom billigt flyg, internet och sociala medier där alla får plats. Varför har platsfrågan aldrig blivit en snackis?

Nu längtar flera efter varmare väder. Det är helt otroligt att Sverige näst intill förvandlats till en oas som påminner om sydligare breddgrader. Dessvärre är skogen inte rustad för klimatomställningen, vilket ställer krav på att skogsplanteringen måste vara hållbar och vårt användande av vatten likaså.

Kanske är det bra att duscha varannan dag för klimatets skull? Raka sig likaså?

Att vägarna ska bli bredare i Norrland för att undvika skogsbränder och naturligtvis behövs satellitbilder eller varför inte mer moderna drönare som bevakar.