Bränd papperskorg i skolan – slagträd i valrörelsen

När jag fick punktering på ett par nyinköpta sommardäck för några år sedan bestämde jag mig för att anlita en bärgare som ingick i paketet för bilservice. Nyfiken till min natur frågade jag om bilbränder i Nyköping och fick ett oroande svar att de var väldigt många.

Trots att jag har prenumerationer på både SN och DN som bevakar polisens och brandkårens kommunikation så var det stört omöjligt att skapa sig en bild av attackerna som SD så bestämt kablar ut. Det senare var något som Fox News förmedlade och senare hamnade på president Donald Trumps näthinna. ”What is happening in Sweden”.

För den som googlar på uttrycket indexerar sökmotorn Sweden först, därefter Yemen och slutligen Iran. Samma Iran som civilminister Ardalan Shekarabi (S) påstod sig bedriva politisk påverkan av den religiösa föreställningsvärlden hos barnen i skolan.

Religion är för stor sak att bestämmas av föräldrarna tycker Ardalan och förespråkar frihet. Det ska finnas en bakdörr ur föreställningsvärlden när den slutligen frontalkrockar med verkligheten.

Trångsynthet finns överallt och handlar om att det bara finns ett perspektiv trots att det finns flera minst lika viktiga eller viktigare perspektiv över en situation.

En klok förälder stödjer de initiativ ett barn tar. Det lär sig snabbt vad som för initiativ som får stöd respektive inte. Vad som lämnas att besvara själv.

Drömmen är att barnet får de flesta behov tillgodosedda hemma. Att familjen har resurser till att ge barnet vad det behöver. Hem där barnen lämnas vind för våg utan föräldrarnas stöd skapar inte bara vissna barn utan bilbränder och slutligen lockas de in i en gemenskap som är oåterkalleligt för samvetet.

Nu när valrörelsen står för dörren blir det tydligt. Skolor där det finns bränder i papperskorgar är otrygga och ofta mångkulturella. Det skulle aldrig rapporterats för något år sedan, men nu berättar SN att lågorna syntes över taket när en papperskorg brann på Alpha i Nyköping.

Så det brann 1 februari, 13 mars och 19 mars och 20 mars.

En bränd papperskorg är numera en bild på otrygghet och osäkerhet. En bild på att integrationen inte fungerar och skrämmer föräldrar som vill tro på ett framtida samhälle som håller ihop. En bränd papperskorg leder helt klart till ökad trångsynthet, men även till ökad social kontroll.

Skolbilden är numera ett hett slagträd i den lokala valrörelsen i Nyköping.

PS. Bilden har stark anknytning till Nyköping och inte så mycket till ämnet.