Blocköverskridande lösningar och symbolkrig

Det är den stora frågan för dagen då moderaterna tycker att kommunalrådet Urban Granström (S) har fel syn på samarbete. Nu lyfts den interna kritiken upp på Sörmlands Nyheter.

Enligt SN har barn- och ungdomsnämndens ordförande Kent Pettersson (S) öppnat upp för samarbete över blockgränserna. Urban Granströms erfarenhet i kommunstyrelsen är att samarbetet med moderaterna är fruktlöst. Det har sina anledningar.

Samtidigt öppnar oppositionsrådet Anna af Sillen (M) upp dörren för sverigedemokraterna i en skolpolitisk diskussion, vilket försvårar ytterligare ett samarbete.

Där öppnas en ny avgrund för exempelvis det nystartade partiet Alternativ för Sverige består av utbrytare ur SD som nu går samman för ett eget invandringskritiskt parti. Då eftersom SD numera adopterat moderaternas näringslivspolitiska linje gentemot arbetarna.

Vi får räkna med att det kommer upp både konfliktytor och samarbetsytor inför valet. Något som är viktigt att bevaka.

Moderaterna måste också förhålla sig till de många missnöjda väljare som tycker att integrationsprocessen har varit för ensidig och missgynnat den egna befolkningen. För mycket sväng högerut kan leda till att de som valt att öppna sina hjärtan känner sig svikna.

Samtidigt flaggar ett nytt symbolkrig upp för att locka tillbaka missnöjda väljare in i den socialdemokratiska värmen.  Eftersom många väljare är besvikna och ledsna över orättvisorna kommer utgången bli öppen under valspurten.

Att Enskilda Gymnasiet som vill bygga en skola vid gamla SN-huset för att ge plats åt svenska vita barn. Då eftersom föräldrarna inte vill ha en mångkulturell skola där deras barn måste ta ansvar för integrationen.

Liknande konflikter har funnits i Södertälje och resulterat i Nykvarn som ligger tvåa i SKL:s  öppna jämförelser i grundskolan. Till skillnad mot Vellinge har Nykvarn ett eget lokalt parti.

Det händer när svenskar bryter sig ur mångkulturella städer där invandringstätheten är normen.