Lyssna, annars blir vi trötta på dig

Det är egentligen två, nej, tre saker som hänt i Nyköping. Först värt att nämna är den ridanläggning som planeras i Flättna. Ett tak på 97 miljoner är avsatt i medel, men det behöver inte kosta så mycket. Det är också en viktig jämställdhetsåtgärd då ridsport bedrivs mest av tjejer och många bollsporter domineras mest av män i Rosvalla.

Även somaliska män får 300,000 kronor i föreningsbidrag medan kvinnorna får hjälp jobb via högsta sekretess i OFTA-programmet för att bryta kulturell utanförskap.

Den andra nyheten är mer aktuell och handlar om Palaemona Mörner, kommunikationschef i Nyköping, är misstänkt för favorisera PR-byrån Nordic Brand Reality för upphandlingen av den framgångsrika reklamkampanjen Bo i Nyköping.

Bra gjort, men fel enligt regelboken, tycker Anna af Sillen (M) i Nyköping, som de vill att utreda om vänskapsband med Tystberga. Samtidigt tycker kommunalrådet Urban Granström (S) att juristen i Nyköping bedömer det som okey.

Nu har jag pratat med några medborgare om kampanjen Bo i Nyköping. De välkomnar SN:s granskning eftersom de själva saknar insyn. Kanske är det smått torrt med information från kommunens ledningskontor, som det bevakas noggrant av de som har intressen inom reklamkampanjen.

Så är det moderaterna som släpper kontroll över informationen genom att klaga.

Värderingarna förändras också över tid från 2003 då Bo i Nyköping. Då såg jag kampanjen i tunnelbanan och på vägen till och från pendeltåget. Visst saknade jag det naturnära upplevelsen i betongdjungeln där det fanns ett gott om mat- och fikaplatser, men få träd att vila under för att samla tanken i Stockholm.

Det fick bli busskuren i många år.

För Nyköpings kommun ekonomi är Bo i Nyköping en mycket god affär. Miljarder mot miljoner. Att socialdemokrater inte lägger sig i tjänstemännens sysslor är brukligt, om de inte vill hamna där själva.

Så är tredje nyheten att Tessinskolans elever som är förföljda av mögel och nu bakterier på grund av för många penicillinkurer. Inget ovanligt med tanke på att föräldrar tröttnar på att vabba, men helt blir vi inte av resterna från bakterierna som inte kroppens immunförsvar hanterat.

Ja, nyheten är att egentligen gammal. Att de får barackerna snart.

Rubriken kommer från min treåring som leker med lampan i vardagsrummet. En liten tillsägelse till ett övertrött barn.