Risk för radikalisering ökar med Trump enligt CIA

TORSDAG. En rapport från CIA varnar Donald Trump att driva muslimska brödraskapet i händerna på al-Quaida och ISIS, skriver Politico. När Trumps administration övar påtryckningar mot muslimska brödraskapet tar de en stor risk som späder på föraktet mot västerländska värderingar, mindre mot kristenhet och mer mot judenheten. Så lyder rådet i sin korthet.

Igår skrev Johan Westerholm om saken och i tider av ökade krav på muslimer att anamma västerländska värderingar från Trumps administration råder en viss panik efter att sju muslimska länder fick inreseförbud till USA. Det ryktas också att en kanadensisk muslisk kvinna blev portad av amerikanska gränsvakter när hon skulle ta sin son för cancerbehandling.

Varför vill de flytta hit? Afghanerna har olika folkslag som är hatade av talibanerna och blir jagade som villebråd. De skickar hit sonen som kan förbättra villkoren för familjen de kommer ifrån. 

Här säger de att de saknar familj, men i en klanlik familjestruktur kan banden vara både starka och svaga för att passa familjens syften. 

Ibland är familjen slagen i spillror som för de fem afghanska tonåringarna som våldtog en pojke i Uppsala, vilket leder till att de inte utvisas från Sverige, enligt brittiska media.

Nu förklarar vita husets rådgivare Steve Miller för Hannity att de sju länder som blivit portade vid amerikanska flygplatser har på tok för många som blir radikaliserade. Vanliga media är oärliga, falska och har fel angående sina berättelser och döljer fakta som byggts upp av Obamas administration. 

Steve Miller pekar ut länder som Frankrike, Tyskland och Belgien i EU som har problem med radikalisering. Han tycker också att det inte är en rättighet att komma in i USA, utan tillhör främst de amerikanska medborgarna. 

I Sverige har vi som sagt allvarliga problem med integrationen. Något mörkare än vad jag trodde till en första början. 

I Libyen får de som tror på det öppna ordet en kula i huvudet av laglösa miliser, enligt Sveriges Radios Johan-Mathias Sommarström som beskriver våldet osminkat i Nordgren och Epstein